Award-winning Taxidermy Company - Wij zijn elke eerste en laatste zondag van de maand extra geopend!

Taxidermy & Wildlife artists

Graag stellen we u voor aan het team van De Museumwinkel.com.
Dankzij onze passie voor de natuur en jarenlange ervaring kunnen wij u de beste kwaliteit leveren.
In 2016 zijn 2 van onze preparateurs Nederlands kampioen geworden!
 


Erwin van Zoelen

Eigenaar en oprichter/ Gediplomeerd taxidermist
erwin@demuseumwinkel.com

Erwin van Zoelen is in 2010 vanuit zijn passie voor de natuur en het prepareren gestart met de Museumwinkel.com, zodat iedereen in aanraking kan komen met de natuur. In zijn jeugd is Erwin begonnen met het schoonmaken en in elkaar zetten van skeletten en schedels. Van daaruit is hij zich gaan specialiseren in de wereld van de taxidermie. Als gediplomeerd taxidermist richt Erwin zich onder andere op het prepareren van de grotere zoogdieren en vogels, zoals nandoe’s kraanvogels, struisvogels, herten, Afrikaanse trofeeën. Hij prepareert ook regelmatig kleinere vogels en zoogdieren. Daarnaast heeft Erwin zich door de jaren heen meer en meer gespecialiseerd in het restaureren van antieke preparaten, die hij weer opnieuw kan laten stralen.Sophie Kiela

Gediplomeerd taxidermist/ Nederlands Kampioen/ mede-eigenaar
sophie@demuseumwinkel.com


Sophie Kiela is van oorsprong biotechnicus, maar heeft zich helemaal toegespitst op de kunst van het prepareren. Ze zit als sinds 2005 in het vak en heeft het prepareren geleerd van Erwin van Zoelen. Als één van de jongste gediplomeerde preparateurs behoort ze tot de top van Nederland. Ze richt zich voornamelijk op het prepareren van kleine en grote vogels. Regelmatig zet ze ook zoogdieren op van klein formaat tot maat vos. Op 7 november 2015 behaalde zij de titel Nederlands kampioen tijdens de Nederlandse kampioenschappen prepareren. Haar opgezette vogel (Inca Kaketoe) werd ook bekroond tot Best of Show! Tevens is zij gespecialiseerd in het prepareren van insecten en vlinders.Nicolette Naphausen

Algemeen directeur
nicolette@demuseumwinkel.com


Het management en de bedrijfsvoering is in handen van Nicolette Naphausen. Zij is daarnaast verantwoordelijk voor de website, PR, marketing, sales en personeelszaken. Zij heeft een getraind oog voor kwaliteit en het grotere geheel. Nicolette zoekt elke dag weer naar nieuwe zakelijke uitdagingen. Met haar enthousiasme en accurate werkwijze staat zij u graag terzijde. Ook zij weet hoe je een dier een tweede leven moet geven en kan u in alle opzichten adviseren. De interesse die zij al van jongs af aan voor de natuur heeft, komt zeer van pas. Zelf is ze een enthousiast verzamelaar van moderne, maar vooral ook van Victoriaanse taxidermy.Rick Way

Gediplomeerd taxidermist/ Nederlands Kampioen
prep@demuseumwinkel.com

Rick Way is gespecialiseerd in het opzetten van kleine en middelgrote vogels. Vanaf jongs af aan heeft hij al een grote passie voor de natuur en heeft hierdoor oog voor detail. Rick is Nederlands kampioen prepareren. Op 7 november 2015 behaalde hij opnieuw de titel Nederlands kampioen, waarmee hij zich nu met recht tweevoudig kampioen mag noemen! Zijn winnende preparaat (opgezette barmsijs) laat zien hoe precies en nauwgezet Rick werkt. Zijn opgezette vogels zijn altijd perfect en van hoge kwaliteit.

Wesley Kevenaar

Gediplomeerd taxidermist
prep@demuseumwinkel.com


Wesley Kevenaar versterkt ons in het prepareeratelier. Tijdens verschillende Nederlandse kampioenschappen heeft hij in de categorie zoogdieren een eervolle vermelding gewonnen en vele andere prijzen. Zijn interesse en expertise liggen voornamelijk bij grote zoogdieren. Maar ook in vogels en kleine zoogdieren heeft hij veel ervaring. Zijn passie voor prepareren is aanstekelijk en hij is een echte meerwaarde in ons team. Wesley is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, waardoor exclusieve prepareer stukken ontstaan.
Willem Leenders

Assistent taxidermist
prep@demuseumwinkel.com

Willem Leenders assisteert onze preparateurs in ons atelier. Dankzij hem worden alle dieren zo goed voorbereid dat de preparateurs ze perfect kunnen opzetten. Willem heeft een grote interesse in roofvogels en vliegt in zijn vrije tijd graag met zijn woestijnbuizerd. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de montage van stolpen. Zijn oog voor detail en kleurgebruik zorgen ervoor dat de stolpen echte eye-catchers worden. 
Lara Lem

Administratie
admin@demuseumwinkel.com


Lara Lem is onze grote steun op kantoor. Dankzij vele opleidingen, gecombineerd met jarenlange ervaring in accountancy en automatisering, organiseert zij de administratie van onze winkel zeer gestructureerd en overzichtelijk. Ze werkt met veel enthousiasme en pakt alles vol energie op. U kunt ook met uw sales vragen bij haar terecht. Dankzij haar brede kennis kan zij u zeker goed adviseren. 


Emma van Grinsven

Verkoopmedewerker
shop@demuseumwinkel.com


Vol passie verdiept Emma van Grinsven zich al jaren in de dierenwereld. Dit enthousiasme straalt ze ook uit. Dankzij haar kennis van de fauna, kan ze iedereen die in de winkel komt, een passend advies of antwoord verstrekken. Weet ze het antwoord niet, dan heeft ze het dankzij onderzoek snel paraat. Samen met Lindy Palm zorgt Emma dat de winkel een sfeervolle uitstraling heeft en dat de webshop bestellingen goed verlopen. 

Lindy Palm

Verkoopmedewerker
shop@demuseumwinkel.comLindy Palm heeft in juni 2017 haar HBO studie afgerond en is bij ons terecht gekomen. Dankzij haar opleiding is ze getraind om alle processen in de winkel goed in de gaten te houden en te organiseren. Samen met Emma zorgt Lindy dat de winkel een sfeervolle uitstraling heeft en dat de webshop bestellingen goed verlopen. 


Patrick Vos

Afdeling vlinders en insecten
shop@demuseumwinkel.com


Patrick Vos is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de afdeling opgezette vlinders en insecten. Met uiterste precisie lijst hij alle vlinders en insecten in. Bestelt u een opgezette vlinder op de webshop, of komt u langs in de winkel? Patrick lijst het voor u in. 


Fotografie Tim SchipperBezoek onze winkel
Onze winkel en atelier zijn 6 dagen per week geopend.
van Welderenstraat 114 - 6511 MT Nijmegen
+31 - (0)24 - 360 0506
Instagram
Volg ons op

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang €5,- korting op uw bestelling!