25% KORTING op vele veren en pluimen! Onze winkel en atelier zijn 6 dagen per week geopend en elke laatste zondag van de maand!                                                                                                                                                                                     25% KORTING op vele veren en pluimen!  Onze winkel en atelier zijn 6 dagen per week geopend en elke laatste zondag van de maand!      

Taxidermy & Wildlife artists

Graag stellen we u voor aan het team van De Museumwinkel.com.
Dankzij onze passie voor de natuur en jarenlange ervaring kunnen wij u de beste kwaliteit leveren.


Erwin van Zoelen

Eigenaar / Gediplomeerd taxidermist
erwin@demuseumwinkel.com

Erwin van Zoelen is in 2010 vanuit zijn passie voor de natuur en het prepareren gestart met de Museumwinkel.com, zodat iedereen in aanraking kan komen met de natuur. In zijn jeugd is Erwin begonnen met het schoonmaken en in elkaar zetten van skeletten en schedels. Van daaruit is hij zich gaan specialiseren in de wereld van de taxidermie.

Als gediplomeerd taxidermist richt Erwin zich onder andere op het prepareren van de grotere zoogdieren en vogels, zoals nandoe’s kraanvogels, struisvogels, herten, Afrikaanse trofeeën. Hij prepareert ook regelmatig kleinere vogels en zoogdieren. Daarnaast heeft Erwin zich door de jaren heen meer en meer gespecialiseerd in het restaureren van antieke preparaten, die hij weer opnieuw kan laten stralen.


Nicolette Naphausen

Algemeen directeur
nicolette@demuseumwinkel.com


Het management en de bedrijfsvoering is in handen van Nicolette Naphausen.  Samen met Erwin van Zoelen houdt ze de de processen in de gaten. Zij is tevens eindverantwoordelijk voor de website, PR, marketing, sales en personeelszaken. Zij heeft een getraind oog voor kwaliteit en het grotere geheel. Dankzij haar overkoepelende blik op het bedrijf, zoekt Nicolette elke dag weer naar nieuwe zakelijke uitdagingen. Met haar enthousiasme en accurate werkwijze staat zij u graag terzijde. Ook zij weet hoe je een dier een tweede leven moet geven en kan u in alle opzichten adviseren. De interesse die zij al van jongs af aan voor de natuur heeft, komt zeer van pas. Zelf is ze een enthousiast verzamelaar van moderne en Victoriaanse taxidermy.

Lara Lem

Administratie
admin@demuseumwinkel.com


Lara Lem is onze grote steun op kantoor. Dankzij vele opleidingen, gecombineerd met jarenlange ervaring in accountancy en automatisering, organiseert zij de administratie en de personeelsafdeling van onze winkel zeer gestructureerd en overzichtelijk. Ze werkt met veel enthousiasme en pakt alles vol energie op. U kunt ook met uw sales vragen bij haar terecht.

Dankzij haar brede sales en administratieve kennis, en daarbij komend , haar kijk op interieur, kan zij u altijd van goed advies dienen. Als een spin in het web houdt ze de structuren in de gaten. 

Sophie Kiela


Gediplomeerd taxidermist/ Nederlands Kampioen/ mede-eigenaar
sophie@demuseumwinkel.comSophie Kiela is van oorsprong biotechnicus, maar heeft zich helemaal toegespitst op de kunst van het prepareren. Ze zit als sinds 2005 in het vak en heeft het prepareren geleerd van Erwin van Zoelen. Als één van de jongste gediplomeerde preparateurs behoort ze tot de top van Nederland. Ze richt zich voornamelijk op het prepareren van kleine en grote vogels en heeft al meerdere prijzen gewonnen. Regelmatig zet ze ook zoogdieren op van klein formaat tot maat vos. Op 7 november 2015 behaalde zij de titel Nederlands kampioen tijdens de Nederlandse kampioenschappen prepareren. Haar opgezette vogel (Inca Kaketoe) werd ook bekroond tot Best of Show! Tevens is zij gespecialiseerd in het prepareren van insecten en vlinders. Samen met Rick Way en Wesley Kevenaar heeft Sophie mee gedaan aan de Europese kampioenschappen in 2018.  Met hun dynamische stuk, bestaande uit 2 eksters en een veelvraat hebben ze de prijs voor het meest artistieke en creatieve gezamenlijke stuk behaald.


Rick Way

Gediplomeerd taxidermist/ Nederlands Kampioen
prep@demuseumwinkel.com

Rick Way is gespecialiseerd in het opzetten van kleine en middelgrote vogels. Vanaf jongs af aan heeft hij al een grote passie voor de natuur en heeft hierdoor oog voor detail. Rick is Nederlands kampioen prepareren en heeft al meerdere prijzen gewonnen. Op 7 november 2015 behaalde hij opnieuw de titel Nederlands kampioen, waarmee hij zich nu met recht tweevoudig kampioen mag noemen! Zijn winnende preparaat (opgezette barmsijs) laat zien hoe precies en nauwgezet Rick werkt. Zijn opgezette vogels zijn altijd perfect en van hoge kwaliteit.  Dit is één van de redenen dat Rick met regelmaat stukken opzet voor onder andere verzamelaars en Natuur- Historische musea. 

Samen met Sophie Kiela en Wesley Kevenaar heeft Rick mee gedaan aan de Europese kampioenschappen in 2018.  Met hun dynamische stuk, bestaande uit 2 eksters en een veelvraat hebben ze de prijs voor het meest artistieke en creatieve gezamenlijke stuk behaald. 

Wesley Kevenaar

Gediplomeerd taxidermist
prep@demuseumwinkel.com


Wesley Kevenaar versterkt ons in het prepareeratelier. Tijdens verschillende Nederlandse kampioenschappen heeft hij in de categorie zoogdieren een eervolle vermelding gewonnen en vele andere prijzen. Zijn interesse en expertise liggen voornamelijk bij grote zoogdieren. Maar ook in vogels en kleine zoogdieren heeft hij veel ervaring. Zijn passie voor prepareren is aanstekelijk en hij is een echte meerwaarde in ons team. Wesley is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, waardoor exclusieve prepareer stukken ontstaan.

Samen met Sophie Kiela en Rick Way, heeft Wesley mee gedaan aan de Europese kampioenschappen in 2018.  Met hun dynamische stuk, bestaande uit 2 eksters en een veelvraat hebben ze de prijs voor het meest artistieke en creatieve gezamenlijke stuk behaald. 
Willem Leenders

Junior taxidermist
prep@demuseumwinkel.com

Willem Leenders assisteert onze preparateurs in ons atelier. Dankzij hem worden alle dieren zo goed voorbereid dat de preparateurs ze perfect kunnen opzetten. Willem heeft een grote interesse in roofvogels en vliegt in zijn vrije tijd graag met zijn woestijnbuizerd.  Doordat hij zoveel met vogels werkt, heeft hij ook een zeer goede kijk op de anatomie van deze dieren. In 2017 heeft Willem meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen, waar hij een eervolle vermelding voor zijn werk heeft verkregen. Naast het assisteren van onze preparateurs, is hij zelf nu ook op weg een kwalitatief goede taxidermist te worden. 


Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de montage van onze stolpen. Zijn oog voor detail en kleurgebruik zorgen ervoor dat de stolpen echte eye-catchers worden. 

Sarah Reynders

Assistent taxidermist
prep@demuseumwinkel.com

 Sarah Reynders is onze Belgische toevoeging aan het team! Ze is een jonge kunstenares die in 2016 de Wanatoe prijs heeft gewonnen. Daarnaast kreeg ze de prijs van Design Limburg en de C-mine student award toegewezen.

Ze studeerde juweelontwerp, maar ze kan haar kennis van het ontwerpen van juwelen combineren met de ambacht van taxidermy, waar ze zich verder in wil profileren. Momenteel assisteert ze ons met het prepareerklaar maken en het opzetten van de dieren. Ze geeft de dieren ook hun kleurrijke schoonheid terug, door ze op profesionele wijze te airbrushen. 
Emma van Grinsven

Teamleider shop
shop@demuseumwinkel.com


Vol passie verdiept Emma van Grinsven zich al jaren in de dierenwereld. Dit enthousiasme straalt ze ook uit. Dankzij haar kennis van de fauna, kan ze iedereen die in de winkel komt, een passend advies of antwoord verstrekken. Weet ze het antwoord niet, dan heeft ze het dankzij gedetailleerd onderzoek snel paraat.

Emma is een echte organisator. Ze is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de winkel en zorgt dat onze service altijd van top kwaliteit is. Met haar getrainde oog houdt ze de processen en structuren in de winkel scherp in de gaten en zorgt ze dat alles naar behoren wordt georganiseerd. Dankzij Emma worden de afdelingen communicatief goed met elkaar verbonden. 

Samen met Lindy en Kayleigh zorgt Emma dat u goed geholpen wordt in de winkel. En dat de winkel een sfeervolle uitstraling heeft. 


Lindy Palm

Verkoopmedewerker/fotografie
shop@demuseumwinkel.com


Lindy Palm heeft in juni 2017 haar HBO studie afgerond en is bij ons terecht gekomen. Dankzij haar opleiding is ze getraind om processen in de winkel goed in de gaten te houden. Ze kan u goed van advies dienen bij vragen en de afhandeling van uw aankopen. 

Momenteel assisteert ze ons vol enthousiasme met de webshop en de fotografie hiervoor. Mede dankzij Lindy draagt de webshop goed uit wat wij doen. Daarnaast helpt Lindy met het verwerken van de webshop bestellingen en de service naar u toe. 

Samen met Emma en Kayleigh zorgt Lindy dat u goed geholpen wordt in de winkel. En dat de winkel een sfeervolle uitstraling heeft. Kayleigh Kleinjan

Verkoopmedewerker
shop@demuseumwinkel.com


Kayleigh ondersteunt ons in de winkel en in de vlinderafdeling. Ze zorgt ervoor dat u goed wordt geholpen bij uw al uw vragen en de afhandeling van uw aankopen. Daarbij assisteert ze ons met de verwerking van de webshopbestellingen en verschillende online verkoop kanalen.  

Momenteel volgt ze een opleiding in de interieurwereld. Haar geoefende kijk op kleurgebruik en de combinatie van onze items in het interieur zorgen voor een sfeervolle uitstraling van de winkel. Hierdoor kan ze u altijd van goed advies dienen. 

Samen met Emma en Lindy, zorgt Kayleigh dat u goed geholpen wordt in de winkel.

Patrick Vos

Afdeling vlinders en insecten
shop@demuseumwinkel.com


Patrick Vos is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de afdeling opgezette vlinders en insecten. Kwaliteiten die bij hem horen zijn: planmatig en resultaatgericht werken. Met zijn specifieke kennis blijft geen vraag over deze mooie beestjes door hem onbeantwoord. Hij heeft een uitstekend oog voor detail en kan zich altijd perfect concentreren, eigenschappen die hem goed van pas komen, wanneer hij met uiterste precisie onze kwetsbare vlinders en insecten in lijst. Tevens is hij zeer ervaren in het opzetten van de vlinders en insecten.

Bestelt u een opgezette vlinder in de webshop, of komt u langs in de winkel? Patrick lijst al het moois met liefde ter plekke voor u in! 
En om nog even in de dierentermen te blijven: Patrick heeft een olifantengeheugen voor alles wat met geschiedenis te maken heeft. Fotografie Tim SchipperBezoek onze winkel
Onze winkel en atelier zijn 6 dagen per week geopend.
van Welderenstraat 114 - 6511 MT Nijmegen
+31 - (0)24 - 360 0506
Instagram
Volg ons op